Hastighedstest

0
OPM
0
Fejl
00:00
Tid

Hints

Prøv ikke at se på tastaturet! I starten vil det være svært, men i takt med, at du gennemgår øvelserne, du vil se, at det bliver lettere og dine fingre vil begynde at bevæge sig, uden at du bevidst afgør, hvilken finger er forbundet med hvilken tast.
Efterhånden, som du lærer at skrive, skal du kigge over tastaturet for at se, hvilken finger du skal bruge. Vær ikke bange for at lave fejl – hvis du gør, vil programmet vise dig den tast, du skal bruge. Hvis tasten er korrekt, er den grøn, hvis den er forkert – er den rød.
Prøv straks at introducere nyerhvervet viden i din hverdag som del af dine daglige computer-aktiviteter. Der er ingen bedre måde at lære blindskrift på.
Lav en tidsplan. Hvis ikke du laver en tidsplan for dine øvelser, er det alt for let at finde en undskyldning for ikke at øve sig.
Hold øje med antallet af fejl, du laver, og koncentrer dig om at nedbringe dine fejl i fremtidige tests snarere end at øge din skrivehastighed. Slutresultatet er øget produktivitet.
Du kan finde det nyttigt stille at sige navnet på tasten, når du trykker på den. Mist ikke modet på grund af dine fejl. Blindskrift er en færdighed, der læres gennem øvelse.
Vær tålmodig. Når de korrekte mønstre for finger og tastetryk er lært, øges hastighed og præcision helt naturligt.
Flyt kun den finger, du skal bruge til at finde tasten. Lad ikke andre fingre vandre væk fra deres taster i midterrækken.
Dine fingre skal være på midterrækkens taster, og dine hænder skal skråne i samme vinkel som tastaturet. Giv ikke efter i håndleddene, så de hviler mod skrivebordet eller tastaturet.
Gentag hver øvelse flere gange, indtil du er tilfreds med dine skrivefærdigheder.
Bank ikke i tasterne. Prøv at bruge så få kræfter som muligt. Slap af mellem ordene ved at hvile alle ti fingre på tasternes overflade.
For at hvile hånden uden at aktivere taster, skal du droppe alle fem fingre samtidigt et sted på tastaturets overflade.
Tryk let, men skarpt på symbolet på hver tast med én finger ad gangen, men pas på ikke ved et uheld at trykke på utilsigtede taster.
For at aktivere auto-repeat skal du trykke på og holde en finger på den ønskede tast. Løft fingeren for at stoppe auto-repeat.
Blindskriftsspil er en sjov måde at forbedre din skrivehastighed og nøjagtighed på. Hav det sjovt, mens du lærer!
De fingerkoordinationsøvelser og stressreducerende øvelser bidrager til at reducere spændingerne, og de vil ofte få dig til at smile. En glad holdning og et behageligt miljø kan hjælpe med at gøre læring sjovt.
Sørg for, at du har mindst 30 minutter for hver lektion.
Sørg for, at du holder fingrene så tæt på udgangspositionen som muligt og minimere dine håndbevægelser, mens du lærer.
At lære blindskrift handler om at lave fejl, så mist ikke modet, hvis du rammer en forkert tast.
Prøv at skrive med en konstant hastighed.
Løft dine håndled. Det gør at dine fingre kan slå ned og ramme tasterne hurtigt og præcist.
For at skifte mellem store/små bogstaver skal du altid bruge den modsatte hånd. Bemærk: bogstaverne på tastaturet af nogle bærbare computere kan sidde tættere sammen.
Tjek din afstand fra tastaturet. Juster din stol for at undgå et almindeligt problem – at man sidder for tæt på tastaturet. Juster vinklen på din skærm for at minimere blænding.
Jo mere du øver dig, jo bedre vil du skrive og øge din hastighed.
Medmindre du ved præcist, hvor en bogstavs- eller nummertast er, vil du ikke være i stand til at bruge den uden at kigge ned på tastaturet.
Hvis det er muligt, så prøv at øve på et almindeligt tastatur, ikke tastaturet på en bærbar computer.
Gør dig fortrolig med dit tastatur, og sørg for, at det befinder sig i den rigtige højde for dine fingre.
Før du tager hastighedstesten, skal du sørge for, at du sidder ret op med fødderne fladt på gulvet. Hold dine albuer tæt til kroppen, dine håndled lige og underarme parallelt med gulvet, og husk at tage regelmæssige pauser.
Afslappende øvelser: Spred fingrene på begge hænder langt fra hinanden. Hold positionen i fem sekunder, og slap så af. Gentag i alt tre gange.
Vær sikker på at måle din skrivehastighed jævnligt - med vores værktøj kan du kontrollere dine fremskridt i både hastighed og nøjagtighed, i takt med, at du lærer. Antallet af ord i minuttet angiver dit skrive-niveau.
Blindskriftstest måler to ting, hastighed og fejltagelser, så når du tager vores skrivehastighedstest, skal du ikke kun læse på din hastighed.
Hvis tastaturet er for højt (stol for lav), er der en tendens til at der opstår fejl i de øverste tastaturrækker. Hvis tastaturet er for lavt (stolen for høj), er der er tendens til, at der opstår fejl på de nederste tastaturrækker.
Afslappende øvelser: Hold din hånd lige ud fra håndleddet, tryk forsigtigt med den anden hånd den udstrakte tommelfinger tilbage og nedad. Hold i fem sekunder, og slap af. Gentag dette tre gange pr. hånd.
Det kan tage en uge eller to for at komme op på en hastighed på ca. 50 ord i minuttet, hvis du øver dig 30-60 minutter hver dag. Vær tålmodig.
Stræk dine håndled og fingre, før du starter en skrivetest.
Hvis du ønsker at gøre det lettere at skrive, bør du forbedre din fingerfærdighed. Det hjælper, hvis du spiller guitar eller et andet instrument, du skal bruge dine hænder til.
Afslappende øvelser: Stræk begge arme udad med fingrene sammen og tegne en cirkel med hænderne ved at du roterer håndleddene. Fem cirkler i den ene retning, så fem i den modsatte retning.
Chat med venner og familie.
Afslut hver lektion, og prøv så en hastighedstest.
Når du lærer blindskrift, er det af yderste vigtighed, at du holder dig til en stabil tidsplan for dine øvelser. Ellers begynder dine fingre at miste deres muskelhukommelse.
Afslappende øvelser: Hold dine arme udad med håndfladerne vendt nedad. Løft hænderne op, som om du vil få nogen til at stoppe. Brug den modsatte hånd til at trykke på håndfladen af den løftede hånd. Hold trykket i fem sekunder, og slap så af. Gentag i alt tre gange pr. hånd.
Hvis du lærer at skrive hurtigt, mens du kigger på tastaturet, vil du fortsætte med at have problemer med stavefejl og diktat, når du går ud i den virkelige verdens skrivesituationer, fordi du ikke vil være i stand til at se fejlene på skærmen.
Læg et håndklæde over dine hænder, mens du skriver.
Start langsomt, og lær hele tastaturet at kende, før du lærer at skrive hurtigt.
Hvis skrivningen forårsager dig smerte, skal du straks standse og tage en pause.
Hvis du er ved at lære på en arbejdsplads, forsøg at få din arbejdsgiver til at give dig en stille tid på dagen, hvor du kan hellige dig dine studier - din arbejdsgiver vil drage direkte fordel af dine nye færdigheder.
Det er ønskeligt at undgå at forblive i en stilling i længere perioder. Del din dag op i flere afsnit, hvor du skifter mellem opgaver, når det er muligt.
Det kan hjælpe dig at bruge softwaren til at minde dig selv om at tage en pause fra dit tastatur.
Afslappende øvelser: Hold armen udad, med håndfladen nedad. Drop hånden nedad ved håndleddet. Tryk bagsiden af ​​ hånden ned med den anden hånd. Hold trykket i fem sekunder, og slap så af. Gentag tre gange pr. hånd.
I takt med, at computerbrugen er steget både på arbejdet og i hjemmet i de seneste år, er belastningsskader blevet forbundet med brugen af tastaturer.
For at nedsætte din risiko for at udvikle overbelastningsskader bør du følge bedste praksis i kropsholdning, teknik og placering af computer samt tage regelmæssige pauser.
Håndled, albuer og tastatur skal være på samme horisontale plan og i en vinkel på 90 grader i forhold til dine overarme. Toppen af ​​skærmen skal være i nærheden af ​​øjenhøjde.
Se ikke på tastaturet, når du skriver! Lad bare fingrene glide rundt, indtil de finder midterrækkemarkeringerne. Slå ikke i tastaturet. Prøv at bruge så få kræfter, som muligt.
Succes og forbedring afhænger af din vilje til at blive ved med at bruge blindskrift, efter at du er færdig med at lære den. Hvis du måske tøver, skal du overveje, at du vil mere end indhente øvelsestiden på nogle få uger i øget produktivitet.
Du bør også lære at bruge de vigtigste taster sammen med Ctrl- og Alt-tasterne - det er meget nyttigt for tastaturgenveje.
At øve sig i det virkelige liv er en fantastisk måde for yderligere at forbedre færdighederne og opbygge selvtilliden på.
Planlæg regelmæssige øvelser med ”Hastigheds​​test” for at forbedre din skrivehastighed.