Test de viteză

0
CPM
0
Erori
00:00
Timpul

Indicii

Încercați să nu vă uitați la tastatură. Va fi dificil la început, dar pe măsură ce progresați prin exerciții, veți observa că devine mai ușor, iar degetele vor începe să se miște fără a vă decide conștient care deget este asociat cărei taste.
Pe măsură ce învățați să tastați, uitați-vă la tastatură pentru a vedea care deget trebuie folosit. Nu vă temeți de greșeli - dacă se întâmplă, programul vă va arăta tasta corectă de utilizat. Dacă tasta este corectă, acesta va indica culoarea verde, dacă este greșită - culoarea roșie.
Încercați imediat să folosiți noile aptitudini dobândite ca parte a activităților dvs. zilnice la calculator, acesta fiind cel mai bun mod de a învăța să tastați.
Stabiliți un program. Dacă nu stabiliți un program de studiu, este foarte ușor să găsiți o scuză pentru a nu exersa.
Fiți atenți la numărul de greșeli pe care le faceți și concentrați-vă mai degrabă pe reducerea greșelilor în testele viitoare decât pe creșterea vitezei de tastare. Rezultatul final va fi îmbunătățirea productivității.
Vi se poate părea util să spuneți în surdină numele tastelor pe care le apăsați. Nu lăsați greșelile să vă descurajeze; tastarea oarbă este o aptitudine care poate fi dobândită prin exersare.
Aveți răbdare. După ce învățați modelele corecte de tastare, viteza și precizia se îmbunătățesc în mod natural.
Mișcați numai degetul necesar pentru a apăsa o tastă. Nu lăsați celelalte degete să se deplaseze de pe tastele lor din poziția principală.
Degetele dvs. trebuie să fie pe tastele din poziția principală, iar mâinile trebuie înclinate la același unghi ca și cel al tastaturii. Nu lăsați încheieturile relaxate și poziționate pe birou sau tastatură.
Exersați fiecare exercițiu de mai multe ori până când sunteți mulțumiți de abilitățile dvs. de tastare.
Nu loviți tastele. Încercați să folosiți cât mai puțină forță posibil. Relaxați-vă între tastări odihnindu-vă toate cele zece degete pe suprafața tastelor.
Pentru a vă odihni mâna fără a activa tastele, lăsați simultan toate cele cinci degete oriunde pe suprafața tastaturii.
Atingeți simbolul fiecărei taste ușor, dar precis și pe rând cu un singur deget, având grijă să nu atingeți accidental tastele nedorite.
Pentru a activa funcția de autorepetare, apăsați și mențineți apăsat un deget pe tasta dorită. Ridicați degetul pentru a opri funcția de autorepetare.
Jocurile de tastare sunt un mod distractiv pentru a vă îmbunătăți precizia și viteza de tastare. Distrați-vă în timp ce învățați!
Exercițiile de coordonare a degetelor și de reducere a stresului vă vor ajuta să reduceți tensiunea și, de multe ori, vă vor face să zâmbiți. O bună dispoziție și un mediu plăcut vă poate ajuta să învățați într-un mod distractiv.
Asigurați-vă că aveți cel puțin 30 de minute pentru fiecare lecție.
Asigurați-vă că poziționați degetele cât mai aproape posibil de poziția principală și reduceți mișcările mâinilor în timp ce învățați.
A învăța să tastați înseamnă să faceți greșeli, așa că nu vă descurajați dacă apăsați o tastă greșită.
Încercați să tastați cu viteză constantă.
Ridicarea încheieturilor vă va ajuta să vă asigurați că degetele apasă ușor și ating tastele rapid și precis.
Pentru a comuta între litere mari/mici, folosiți întotdeauna mâna opusă. Notă: literele de pe unele tastaturi de laptop pot fi mai apropiate.
Verificați distanța dvs. până la tastatură. Reglați scaunul pentru a evita o problemă comună - poziția prea aproape de tastatură. Ajustați unghiul monitorului pentru a minimiza luminozitatea.
Cu cât exersați mai mult, cu atât mai bine veți tasta și veți crește viteza dvs.
Dacă nu știți exact unde se află tasta unei litere sau a unui număr, nu o veți putea tasta fără a vă uita la tastatură.
Dacă este posibil, încercați să exersați pe o tastatură normală și nu pe o tastatură de laptop.
Trebuie să vă simțiți confortabil cu tastatura și să vă asigurați că este la înălțimea potrivită pentru degetele dvs.
Înainte de a începe testul de viteză de tastare, asigurați-vă că stați drepți, cu tălpile pe podea. Mențineți coatele aproape de corp, încheieturile și nivelul antebrațelor drepte și nu uitați să luați pauze regulate.
Exerciții de relaxare: desfaceți degetele de la ambele mâini. Mențineți poziția timp de cinci secunde, apoi relaxați-vă. Repetați de trei ori.
Asigurați-vă că măsurați viteza de tastare periodic - cu instrumentul nostru vă puteți verifica progresul în timp ce învățați, atât în ceea ce privește viteza, cât și precizia. Numărul de cuvinte pe minut indică nivelul dvs. de tastare.
Testele de tastare măsoară două lucruri - viteza și greșelile - astfel încât, atunci când parcurgeți testul nostru de viteză de tastare, nu luați în considerare numai viteza dvs.
Dacă tastatura este prea ridicată (scaunul este prea jos), greșelile au tendința să apară pe rândurile de sus ale tastaturii. Dacă tastatura este prea jos (scaunul este prea sus), greșelile au tendința să apară pe rândurile de jos ale tastaturii.
Exerciții de relaxare: poziționați mâna într-o poziție similară cu extensia încheieturii, aplicând ușor presiune cu ajutorul celeilalte mâini pe degetul mare întins spre înainte și înapoi. Mențineți poziția timp de cinci secunde și apoi relaxați-vă. Repetați de trei ori pentru fiecare mână.
Poate fi nevoie de o săptămână sau două pentru a ajunge la viteza de aproximativ 50 de cuvinte pe minut dacă exersați 30-60 de minute zilnic. Aveți răbdare.
Întindeți încheieturile și degetele înainte de a începe un test de tastare.
Dacă doriți să faceți tastarea mai ușoară, trebuie să vă îmbunătățiți dexteritatea. Aceasta vă ajută să cântați la chitară sau la un alt instrument la care se cântă cu mâinile.
Exerciții de relaxare: întindeți ambele brațe spre exterior, cu degetele împreunate, și desenați un cerc cu mâinile, rotindu-le de la încheietură. Faceți cinci cercuri într-o direcție, apoi cinci cercuri în direcția opusă.
Conversați cu prietenii și familia.
Finalizați fiecare lecție, după care încercați un test de viteză.
Când învățați să tastați este foarte important să respectați un program constant de exersare, în caz contrar degetele dvs. vor începe să-și piardă memoria musculară.
Exerciții de relaxare: țineți brațele spre exterior, cu palmele îndreptate în jos. Ridicați mâinile în sus ca atunci când îi spuneți cuiva să se oprească. Folosind mâna opusă, aplicați presiune pe palma ridicată. Mențineți presiunea timp de cinci secunde, apoi relaxați-vă. Repetați de trei ori pentru fiecare mână.
Dacă învățați să tastați rapid în timp ce vă uitați la tastatură, vă va fi dificil cu greșelile de ortografie și dictare în situațiile reale de tastare, deoarece nu veți putea vedea greșelile pe ecran.
Puneți un prosop peste mâini când tastați.
Începeți încet și învățați toată tastatura înainte de a învăța să tastați rapid.
Dacă tastarea vă provoacă durere, opriți-vă imediat și luați o pauză.
Dacă învățați într-un mediu de lucru, încercați să negociați cu angajatorul dvs. o perioada zilnică de liniște pentru a vă dedica studiului - angajatorul dvs. va beneficia în mod direct de noile abilități ale dvs.
Se recomandă să evitați să stați într-o singură poziție perioade lungi de timp. Împărțiți ziua alternând exercițiile atunci când este posibil.
Poate fi utilă utilizarea unui software pentru a vă reaminti să luați o pauză de la tastare.
Exerciții de relaxare: țineți brațul spre exterior, cu palma îndreptată în jos. Lăsați mâna în jos de la încheietura mâinii. Folosind mâna opusă, aplicați presiune pe partea posterioară a mâinii lăsate. Mențineți presiunea timp de cinci secunde, apoi relaxați-vă. Repetați de trei ori pentru fiecare mână.
Deoarece utilizarea calculatorului a crescut în ultimii ani atât la locul de muncă, cât și acasă, afecțiunile solicitărilor repetate au fost asociate cu utilizarea tastaturii.
Pentru a reduce riscul de a dezvolta afecțiuni excesive, ar trebui să respectați cele mai bune exerciții de postură, tehnică și reglare a dispozitivului și să lua pauze regulate.
Încheietura mâinii, coatele și tastatura trebuie să fie în același plan orizontal și la un unghi de 90 de grade față de brațe. Partea de sus a ecranului trebuie să fie aproape de nivelul ochilor.
Nu vă uitați la tastatură când tastați. Doar glisați degetele în jurul tastelor până când veți găsi marcajele poziției principale. Nu loviți tastele. Încercați să folosiți cât mai puțină forță posibil.
Succesul și îmbunătățirea depind de determinarea dvs. de a continua tastarea oarbă și după finalizarea studiului. Pentru cei care ar putea ezita, aveți în vedere că veți recupera mai mult timp de studiu în câteva săptămâni de la creșterea productivității.
De asemenea, trebuie să învățați să folosiți tastele principale, împreună cu tastele Ctrl și Alt - acest lucru este foarte util pentru comenzile rapide de la tastatură.
Exersarea în situații reale este un mod excelent de a vă îmbunătăți abilitățile și de a vă consolida încrederea în dvs.
Stabiliți exerciții regulate cu „Testele de viteză” pentru a vă îmbunătăți viteza de tastare.